Reserveren

Photobooth huren

Photobooth huren? Voor jouw event hebben wij photobooths en fotografen in allerlei soorten en maten. Kies een open-air photobooth, traditioneel fotohokje, magische fotospiegel, profi fotograaf of spuit digitale graffiti op je foto! 

Verschillende soorten photobooths

Bij Fotodoos hebben we een breed assortiment aan photobooths. Welke photobooth je kiest om te huren is afhankelijk van je wensen en doel met de photobooth. Bij Fotodoos hebben we de volgende soorten photobooths beschikbaar.

Het fotohokje: de traditionele photobooth
Het fotohokje wordt meestal gezien als de traditionele photobooth. Vaak lijkt dit op het hokje zoals je deze ook vindt op bijvoorbeeld een treinstation. Wij noemen ons fotohokje de Square. Bij Fotodoos is het hokje gemaakt van hout, hoewel dit niet altijd zo hoeft te zijn. Het kan ook zijn dat het hokje geen echte wanden heeft, maar wordt gevormd door bijvoorbeeld een gordijn of dat deze opblaasbaar is. Toch is het idee altijd hetzelfde. Je stapt naar binnen in het fotohokje, trekt het gordijntje dicht en je maakt een foto. Ideaal als je wat meer privacy wilt wanneer je op de foto gaat, maar minder praktisch met een grote groep. In ons fotohokje Square passen namelijk 3 of 4 mensen tegelijk.

Fotospiegel
De fotospiegel, die wij de Mirror noemen, heeft de laatste jaren de photobooth markt veroverd. Hoewel er verschillende namen worden gebruikt voor deze fotobooth, is het idee altijd hetzelfde. Je ziet jezelf in het scherm van de spiegel, maar tegelijkertijd is dit ook een touchscreen waarop animaties worden afgespeeld. Het is een fotobooth en spiegel in één. Dat is best handig om te kunnen checken of je haar wel goed zit voordat je op de foto gaat. Bovendien biedt het grote scherm allerlei extra mogelijkheden zoals tekenen op je foto en custom animaties. 

Fotopaal
Een fotopaal of fotozuil wordt ook wel een open air photobooth genoemd, omdat je niet in een fotohokje gaat staan, maar gewoon voor de fotobooth. Onze Classic, Vintage en Modern zijn voorbeelden van deze open air photobooths. Een voordeel van deze fotobooth is dat ze een kleinere oppervlakte innemen dan een fotohokje of fotospiegel, waardoor je deze ook kunt gebruiken als je weinig ruimte beschikbaar hebt. Ook ligt de prijs wat lager, waardoor je ook met een kleiner budget een van deze photobooths kunt huren. Alle photobooths zijn uitgerust met spiegelreflexcamera en studioflitsers, dus je hoeft zeker niet in te leveren op de kwaliteit van de foto’s!

GIF booth
Voor optimale impact op social media kun je kiezen voor onze GIF booth. GIFjes of Boomerangs zie je overal op social media als Instagram, Facebook, Snapchat en Twitter. De GIF booth is dus de ideale manier om je product te lanceren, je merk te promoten of je bereik te vergroten! Het principe is heel simpel en voor iedere GIF photobooth hetzelfde: er worden meerdere foto’s achter elkaar gemaakt (vergeet niet te bewegen!) en deze vormen samen een hele korte video die in een “loop” wordt afgespeeld. Vervolgens kunnen deze worden gedeeld op de gewenste sociale media!

Hashtag printer
Met een hashtag printer maken je gasten zelf de foto’s met hun smartphone. Deze delen ze vervolgens met de door jou gekozen hashtag op Instagram of Twitter en automatisch wordt de foto afgedrukt met een kader in jouw huisstijl. Onze Hashtag zorgt voor zowel online exposure als offline activatie. Ideaal voor de lancering van een nieuwe campagne of bij een winkelopening bijvoorbeeld. 

Videobooth
Een videobooth, videopaal of videozuil wordt ook wel digitaal gastenboek genoemd. Het is een leuk alternatief voor wanneer je op je bruiloft of feest eens iets anders wil dan een standaard gastenboek met tekst. Laat je gasten een boodschap of wens inspreken. Een persoonlijker aandenken kan haast niet! Bij Fotodoos zetten wij onze Classic photobooth in als videobooth. Je kunt ervoor kiezen om alleen video’s op te nemen of een combinatie te huren van de photobooth en videobooth! 

Fotograaf
Soms kun je beter een fotograaf huren met een mobiele fotostudio. Bijvoorbeeld wanneer je een opstelling hebt gemaakt waar men op kan zitten. Een photobooth kan dan niet altijd alles op de foto krijgen. Onze professionele fotograaf is daarin een stuk flexibeler. Bovendien is de professionele fotograaf goed te combineren met een green screen dat tot over de grond doorloopt en kan de belichting precies goed worden ingesteld en uitgelijnd. 

Polaroid Paparazzi
Wil je dat de fotograaf naar de gasten toekomt in plaats van dat de gasten naar de photobooth toe moeten? Dan is onze Paparazzi fotograaf een goede keuze. De polaroid fotograaf kan rondlopen op het evenement en de leukste foto’s meteen uitprinten met de mobiele printer. Ook kunnen de foto’s meteen online gedeeld worden. De fotograaf loopt rond met een spiegelreflexcamera, waardoor de kwaliteit van de foto’s niet onder doet voor de photobooth foto’s. 

Unieke photobooths
Er zijn ook photobooths die niet onder de standaard categorieën vallen. Wat dacht je van onze Air Graffiti Wall waarbij je op een groot scherm digitale graffiti kunt spuiten of de Curve die als bullettime photobooth 3D-GIFjes maakt?! Ben je dus op zoek naar iets unieks voor je feest of evenement, dan zijn dat zeer geschikte foto activaties.

Kosten voor het huren van een photobooth

Een vraag die we vaak krijgen: Wat zijn de kosten voor het huren van een photobooth. Ons antwoord? Dat hangt af van aantal factoren. De kosten voor het huren van een photobooth zijn helemaal afhankelijk van wat voor soort photobooth je kiest en welke opties je hierbij kiest. Heb je een kleiner budget, dan zijn onze Classic en Vintage goede opties. Ben je op zoek naar iets unieks en heb je meer te besteden, dan kun je denken aan de Curve, Air Graffiti of Professionele Fotograaf.

Ook zijn de prijzen van onze photobooth zijn onder andere afhankelijk van de beschikbaarheid, het aantal uren dat je wilt huren en welke extra opties je toevoegt aan de photobooth.

De precieze prijs voor het huren van een photobooth berekenen?

Wil je de precieze prijs voor het huren van een photobooth weten? Dan kun je de prijs berekenen voor de door jou gekozen datum. Hoe je dat doet?

  • Selecteer een de photobooth die jij graag zou willen huren
  • Kies de dag waarop je de photobooth wilt huren
  • Bepaal hoe lang je de photobooth wilt huren
  • Selecteer een 'photobooth-pakket'
  • Voilà, je hebt een precieze prijsopgave voor het huren van de door jou geselecteerde photobooth 

Wat is er inbegrepen als je een photobooth huurt?

Transport
Of je nou een exclusief feest in het centrum van Amsterdam organiseert, een stand hebt op de beurs in Utrecht of een personeelsfeest aan ‘t water in Rotterdam, wij komen met onze photobooths altijd overal zonder extra reiskosten! Transportkosten zijn standaard inbegrepen in heel Nederland, ongeacht het aantal kilometers dat wij moeten rijden.

Enthousiaste Host
Om te kunnen genieten van een vlekkeloos evenement, komt er met de photobooth altijd een leuke photobooth host mee. Niet alleen om ervoor te zorgen dat technisch alles tip top verzorgd is, maar ook om je gasten te helpen en te enthousiasmeren. Wil je de photobooth meerdere dagen huren dan kan de photobooth in overleg ook alleen gebracht en gehaald worden en bieden wij technische support op afstand. 

Onbeperkt printen
Verwacht je veel gasten of bezoekers op je evenement? Geen zorgen! Huur je een photobooth bij Fotodoos, dan is het printen altijd onbeperkt. Iedereen kan zo vaak op de foto als hij of zij wilt, zonder extra kosten of limieten. 

Gastenboek
Het is natuurlijk helemaal leuk als je gasten meteen de foto’s opplakken in een gastenboek en hier een persoonlijke boodschap bij achterlaten. Zo heb je meteen een tastbare herinnering om nog jaren door te kunnen bladeren. Bij Fotodoos is er altijd een gastenboek inbegrepen wanneer je een photobooth huurt voor je bruiloft. Je kunt kiezen tussen verschillende kleuren en uitvoeringen.

Uniek fotokader
Bij Fotodoos ontwerpen wij voor iedereen die een photobooth huurt een gepersonaliseerd fotokader. Dit kan op basis van de trouwkaart als het gaat om een bruiloft, maar ook op basis van een logo en huisstijl voor en zakelijk event. Zo is de fotoprint geheel in stijl van het merk of bedrijf. Voorafgaand aan het feest of evenement nemen wij contact met je op om je wensen te bespreken. 

Attributen
Bij een photobooth horen natuurlijk ook leuke attributen of props. Om de leukste en gekste foto’s te maken leveren wij dus altijd een pakket met props. Denk hierbij aan leuke brilletjes, snorren, baarden en lipjes op stokjes in allerlei kleuren. De props zijn van hoge kwaliteit en maken de foto’s echt af! Uiteraard kunnen wij ook props leveren in een specifiek thema of custom props ontwerpen en laten drukken!

Achtergrond
Bij het huren van een open air photobooth zoals bijvoorbeeld onze Classic, Vintage, Modern of Mirror, krijg je van ons altijd een standaard achtergrondscherm. Zo’n scherm is 2,30 m hoog en 2,50 m breed en zorgt voor de mooiste foto’s. We hebben een breed assortiment aan kleuren en patronen. Wil je iets schitterends? Dan kun je voor een kleine meerprijs ook gaan voor een glitter pailletten achtergrond in ‘t goud, zilver of rosé goud! Daarnaast kun je de photobooths combineren met een green screen!

Wil je een gepersonaliseerde achtergrond bij de photobooth, dan kunnen wij deze in hoge kwaliteit laten drukken!

Alle foto’s digitaal
Bij het huren van een photobooth ontvang je van ons ook altijd alle digitale bestanden. We sturen je een link naar jouw persoonlijke (standaard verborgen en versleutelde) online gallery. Daar kun je na afloop van het feest of evenement alle foto’s downloaden. Je krijgt dan zowel de originele bestanden als de customized versie met ontwerp zoals deze ook geprint zijn.

Professionele belichting
Ook in donkere ruimtes zullen de foto’s perfect belicht zijn. Bij iedere photobooth die je huurt komen professionele studioflitsers. Bij de ene photobooth is dit ingebouwd, bij de andere komen de flitsers er los bij. Zet de photobooth dus gerust bij een donkere dansvloer, de foto’s zijn altijd van hoge kwaliteit!

Hoe werkt het huren van een photobooth?

Photobooth reserveren
Je kunt de photobooth rechtstreeks boeken via onze reserveringspagina of je kunt een offerteaanvraag doen. Zodra dit akkoord is zullen wij de photobooth toevoegen aan ons reserveringssysteem. Wanneer je photobooth is gereserveerd ontvang je automatisch een e-mail met de bevestiging. Ook sturen we je een mail met handige tips & tricks.

Heb je speciale wensen, klopt er iets niet of is er iets nog niet helemaal duidelijk? Dan kun je ons via e-mail, Facebook en natuurlijk gewoon de telefoon bereiken.
 
Design fotokader
Een aantal weken van te voren nemen we contact met je op om je wensen te bespreken voor het fotokader. Dit doen we aan de hand van een logo of huisstijl of in het geval van een bruiloft op basis van je trouwkaart. Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden voor de layout van het fotokader. 

Zodra het ontwerp is gemaakt sturen wij deze naar je toe ter goedkeuring en kun je eventueel nog wijzigingen doorgeven. Bij akkoord voegen wij de layout toe aan de photobooth en komt dit op alle prints!

Ontwerp je liever zelf iets? Dan sturen we je het format toe waar je het design in kunt maken.

Online Gallery
Van tevoren ontvang je van ons ook een e-mail met de link naar jouw persoonlijke online gallery. Alle foto’s die worden gemaakt met de photobooth worden geüpload naar deze pagina. Standaard is jouw online gallery verborgen en versleuteld, zodat alleen jij toegang hebt. 

Via de link kun je jouw voorkeuren aanpassen en een wachtwoord kiezen voor je gallery.
Na afloop van het evenement kun je in een keer alle digitale foto's downloaden. Je ontvangt dan zowel alle losse originele bestanden als de customized versie met ontwerp!

Opbouwen
Eenmaal op de dag zelf komen we ongeveer een uur van te voren om de photobooth en toebehoren op te bouwen. Een van onze helden neemt contact op met de door jullie opgegeven contactpersoon op locatie. Is het nodig dat we al eerder komen opbouwen, dan is dit in overleg altijd mogelijk.

We zorgen dat alles op tijd is opgebouwd en getest. Op de door jullie gekozen huurtijd kunnen jullie van start met foto's maken! Starten we later door file of andere onvoorziene omstandigheden? Dan blijven we gewoon wat langer.

Partytime
Het is zo ver, de photobooth is operationeel. Gedurende de gehele huurperiode kunnen er onbeperkt foto’s gemaakt worden. De photobooth host zal je gasten aansporen zo veel mogelijk foto’s te maken. Heb je Premium Props bijgeboekt, dan liggen deze natuurlijk klaar voor je gasten! Heb je gekozen voor extra opties als het delen van de foto’s via e-mail, dan zal de host je gasten daar op wijzen en stimuleren de foto’s zoveel mogelijk online te delen. 

Na afloop
Na afloop van het feest of evenement ruimt de host alles netjes op en zoekt daarna de contactpersoon om bijvoorbeeld het gevulde gastenboek te overhandigen. Daarna neemt

Alle gemaakte foto’s zijn achteraf te downloaden via de online gallery.

Feedback
Ben je helemaal enthousiast en weet je nog een andere gelegenheid waar wij met onze photobooth kunnen staan? Laat dan je beoordeling achter en vertel het door aan je vrienden, collega’s of familie!

Misschien zien we je dan op een toekomstig personeelsfeestje, verjaardag, jubileum, promotie, winkelopening, festival, beurs, een andere bruiloft, open dag of ergens anders

Waar moet je rekening mee houden als je een photobooth wilt huren?

Uiterlijk
Het kiezen voor een photobooth is vaak een kwestie van smaak. Bij Fotodoos hebben we photobooths in allerlei soorten en maten. Wil je dat de photobooth een strakke uitstraling heeft of juist een vintage look? Ga je voor het klassieke fotohokje of juist een moderne GIF booth? Ga je voor een fotozuil of voor een eyecatcher als een fotospiegel? 

Functionaliteiten en opties
In de basis hebben de meeste photobooths die we verhuren dezelfde functionaliteiten en is een aantal zaken standaard inbegrepen bij alle photobooths. Echter kunnen er allerlei extra opties worden toegevoegd aan de photobooth, om deze precies de mogelijkheden te geven waar je naar op zoek bent. Waar de één de focus wil op het printen van de foto’s, vindt de ander het online kunnen delen van de foto’s belangrijker. Bij alle photobooths staat aangegeven wat voor functionaliteiten de booth heeft.

Kom je er zelf niet uit, dan kun je bij het aanvragen van een offerte precies je wensen aangeven. Wij zullen dan met een voorstel komen voor de meest geschikte photobooths. 

Goede plek
Heb je een photobooth gekozen en gereserveerd? Dan is het tijd om te bedenken waar je deze wilt plaatsen. Een goede plek is een plek met genoeg ruimte om de photobooth neer te zetten, met een stroompunt in de buurt van de booth. Ook is het belangrijk dat de photobooth goed zichtbaar is voor je gasten. Bovendien is het goed om er rekening mee houden dat onze photobooths gevoelig zijn voor vocht, kou en wind. Wil je de photobooth buiten plaatsen, zorg er dan voor dat deze overdekt kan staan. Daarnaast kunnen niet alle photobooths op alle plekken komen. Wil je de photobooth op de eerste verdieping plaatsen maar is er geen lift? Neem dan even contact op met ons om te kijken wat de mogelijkheden zijn!