Reserveren

Optimale doorstroom dankzij QR-Code photobooth

Specialistische aanvraag voor kerstevent PVH Europe

December is dé maand waarin de meeste bedrijven hun kerstfeest organiseren. Zo ook PVH Europe, die begin december bij Fotodoos aanklopte voor het verzorgen van de photo experience tijdens hun kerstfeest. Op het jaarlijks terugkerende feest worden circa tweeduizend gasten verwacht, een snelle doorloop is dus van groot belang.

Fotodoos ontwikkelt uniek QR-code-systeem

De standaard manier van foto’s verwerken, bijvoorbeeld door direct printen of e-mailen, is niet snel genoeg om zulke bezoekersaantallen optimaal te verwerken. Een foto printen duurt ongeveer vijftien seconden, e-mailen ongeveer twee minuten. In dit geval zou dit lange wachtrijen betekenen. Om deze reden was PVH Europe geïnteresseerd in een pre-registratie online, waarbij gebruikers met hun naam en e-mailadres een QR-code konden genereren. Met deze QR-code is het vervolgens mogelijk om de photobooth te starten en na de sessie wordt de foto automatisch gemaild. Deze oplossing zou zorgen voor een optimale doorstroom, waardoor iedereen een kans krijgt om de photobooth te gebruiken.

Bezoekers razend enthousiast over Photo Experience

De klant heeft er voor gekozen om meerdere soorten photobooths te plaatsen, om op deze manier een ware photo experience te creëren. De VR Booth, Curve, Modern, Classic en Mirror zijn ingezet met ieder een andere onderscheidend vermogen, zo werden de gasten in de VR Booth in een speciaal 3D ontwikkelde Winter Wonderland geplaatst. Alle photobooths (en externe fotograaf) werden gekoppeld aan het QR-Code photobooth systeem, na het scannen werd de bezoeker persoonlijk verwelkomd op de photobooth. De photo experience was dé beleving van de avond.

QR-codes bezorgen Fotodoos groot succes

Door de implementatie van het QR-Code photobooth systeem, kregen alle bezoekers een kans om een foto te maken in een van de photo experiences. Naar schatting heeft circa 95% van de bezoekers een of meerdere photobooths gebruikt. Bijna 80% van de photobooth gebruikers heeft de photobooth meerdere malen gebruikt. Bijna tweeduizend foto’s, gifjes, VR Selfies en 3D gifjes zijn in een tijdspanne van zes uur gemaakt, met een totale uptime van 99,98%.