Reserveren

Mosaic Wall - De nieuwste trend in fotomarketing

Maak bezoekers ambassadeurs van jouw merk

De nieuwste toevoeging aan de Fotodoos familie: de Mosaic Wall. Met deze interactieve foto activatie maak je bezoekers ambassadeurs van jouw merk! Gedurende het evenement wordt er zowel digitaal als in print een mozaïek gecreëerd met de foto’s die tijdens het event worden gemaakt. 

Hoe gaat het in z’n werk?

Foto door fotograaf, photobooth of bezoeker

Het start natuurlijk met de foto’s! De foto's kunnen op verschillende manieren ingeladen worden in de software. Laat bijvoorbeeld onze fotograaf / photobooth een foto maken van je bezoekers. Wil je liever je bezoekers zelf de foto’s laten maken? Dan kunnen we de foto’s inladen vanaf Instagram of Twitter. Een combinatie van beiden behoort ook tot de mogelijkheden.

Foto bewerking door state-of-the-art algoritme

De software gebruikt gezichtsherkenning om de foto’s bij te snijdenen te bewerken naar de juiste kleurtint. Ook wordt de beste positie op het mozaïek gekozen en krijgt iedere foto een nummer. We kunnen kiezen voor drie opties binnen de software:

1. FIFO: het welbekende First-In-First-Out principe. Dit houdt in dat de foto’s die worden gemaakt meteen worden geprint en dus ook meteen opgeplakt kunnen worden. Hierdoor blijft het tempo hoog en hoeft je bezoeker niet te wachten.

2. Max Match: alle foto’s op de beste plek in het mozaïek. In deze modus worden foto’s niet altijd meteen verwerkt en geprint, omdat de software wacht totdat deze gematcht kunnen worden met andere foto’s. Zo wordt het meest optimale eindresultaat behaald.

3. Green Screen: de achtergrond wordt vervangen voor de gewenste pixels. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een green screen, kan per individuele foto de achtergrond achter de persoon op de foto worden vervangen. Zo kan de software precies de voor het eindresultaat gewenste pixels invullen, terwijl de persoon op de foto onbewerkt blijft.​

Foto’s worden geprint als stickers

Nadat de software de foto heeft bewerkt wordt deze geprint. Vervolgens zoek je het juiste nummer op de wall en plak jouw fotosticker op de juiste plek. Langzaam maar zeker wordt het mozaïek zichtbaar!

Alle foto's samen vormen een afbeelding, beeldmerk of logo

Vooraf bepaal je wat jij wilt dat je bezoekers creëren. Ga je voor jouw logo? Een nieuw model auto? Een portret van een inspiratiebron? Alles is mogelijk! Jij levert het aan, wij doen de rest.

Altijd een complete Mosaic Wall

Onze software zorgt er voor dat er aan het einde van het event altijd een compleet mozaïek is ontstaan. Naast de fysieke wall ontvang je achteraf ook de High-Res digitale variant. Zo kun je ook via social media of je website het eindresultaat met iedereen delen!

Jouw Mosaic Wall

Uiteindelijk ontstaat er een interactief proces waarbij de bezoekers actief betrokken worden en bijdragen aan het geheel: een gaaf en opvallend mozaïek. Van dichtbij zie je alle individuele foto’s, van veraf vormen al die kleine fotootjes jouw (beeld)merk. De grootte van het mozaïek is naar wens te bepalen aan de hand van bijvoorbeeld het aantal bezoekers dat je verwacht.
 
Hou je het liever alleen digitaal? Dan kunnen de foto’s real-time worden ingeladen en vertoond op een tv-scherm of geprojecteerd op een muur of doek. 

Foto activatie op jouw event?

Ben je geïnteresseerd in de Mosaic Wall of een andere foto activatie zoals onze Air Graffiti of Curve? We denken graag met je mee! Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact op als je meer vragen hebt!