Reserveren

ING - World Here I Come!

De zomermaanden zijn aangebroken en dat betekent voor veel van jullie: vakantie! Vlieg jij vanaf Amsterdam Airport Schiphol naar een tropisch eiland of wereldstad en heb je nog wat tijd te doden? Vergeet dan zeker niet even een kijkje te nemen bij de photobooth die Fotodoos speciaal voor ING heeft gebouwd. In Lounge 2 vind je de custom ING - Here I Come photobooth, waar je jouw moving selfie kunt maken. Wie stuur jij een aandenken vanaf Schiphol?

 

Let's Go!

Medio maart kwam de aanvraag van Brandbase voor deze unieke booth binnen. We waren meteen enthousiast en hebben er alles aan gedaan om de opdrachtgever te overtuigen dat Fotodoos de juiste partij was om mee in zee te gaan. Nou kun je je vast voorstellen dat het bouwen van een stand alone booth voor op zo’n groot vliegveld als Schiphol een ingewikkelde klus is. Zo moet de booth natuurlijk geheel hufterproof zijn, heb je brandveiligheidscertificaten nodig voor alle materialen en moesten we nieuwe software ontwikkelen waarmee de booth 24/7 zelfstandig zou kunnen draaien. 

Naast het maken van de photobooth en het ontwikkelen van de benodigde software, hebben we ook een custom achterwand en vloerpot gebouwd. De achterwand is gebogen, om de perfecte achtergrond voor je selfie te creëren. De vloerpot trekt je aandacht en maakt het plaatje helemaal compleet!

Daarmee waren we nog niet klaar: Fotodoos werd volledig onder de loep genomen. Door ING werden we onderworpen aan een grondige security screening en ook de AIVD moest eerst een veiligheidsonderzoek uitvoeren voordat we toegang zouden krijgen tot Schiphol. Beide hebben we succesvol afgerond en zo stond niets meer in de weg om alles in uitvoering te brengen!

How we did it

Na een periode voorbereiden, bouwen, aanpassen en een uitgebreide testweek op het hoofdkantoor van ING, is het gelukt om een prachtig eindresultaat neer te zetten! De booth is heel juli en augustus te aanschouwen (en te gebruiken, natuurlijk!) op Amsterdam Airport Schiphol. Ga dus zeker even langs Lounge 2 als je in de buurt bent en laat het ons vooral weten als je ‘m hebt gespot. Vinden we alleen maar leuk!

Hoe 't werkt?

Door de zeven camera’s in de booth, die tegelijkertijd een foto maken, kun je met onze bullet time techniek stilstaan in de tijd. Bij de booth kies je eerst je taalinstelling. Zo kunnen ook alle internationale reizigers hun moving selfie maken. Tik op het scherm, kies je pose en wacht tot de foto’s worden gemaakt. Spring op het juiste moment en je zweeft in de lucht! Ben je tevreden? Dan mail je heel gemakkelijk jouw moving selfie naar jezelf. In je mailbox ontvang je de e-mail, geheel in stijl van ING en vanuit daar deel je de selfie op social media. Hierbij gebruik je natuurlijk de hashtag #worldhereicome. Je kunt zo vaak op de foto als je wilt, dus ideaal wanneer je moet wachten tot je gate open gaat!

Dashboard

ING wil natuurlijk graag weten hoe succesvol de photobooth is. Hiervoor is speciaal een online dashboard ontwikkeld, waar live alle gewenste statistieken worden verzameld. Natuurlijk staat hierbij je privacy in een hoog vaandel: het verzamelen van de data gebeurt volledig geanonimiseerd. 

Zo wordt er bijgehouden hoeveel selfies er per uur worden gemaakt, hoe vaak men opnieuw op de foto gaat, hoe vaak deze worden gedeeld via e-mail en sociale media en hoe vaak deze worden gedownload. Alles is in een oogopslag te zien in een strak overzicht.

Fotodoos op jouw event?

Dat kan! Hier lees je meer over onze Curve. Zoals je ziet, maken we ook graag een booth helemaal op maat wanneer je specifieke wensen hebt! Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen of wil je een demo? Bel gerust of stuur ons een mail met je aanvraag. We nemen dan binnen één werkdag contact met je op.