Techniek staat voor niets en uiteraard komen er bijna dagelijks hele toffe nieuwe snufjes op de markt die zowat alles mogelijk lijken te maken. Zo ook, de pixelstick. Een soort lichtzwaard (nee, niet zo’n eentje uit een Star Wars film) maar een zwaard waar in je een vooraf ingestelde afbeelding kan tekenen met licht. Hoe gaaf is dat?!
Op elke plek en in iedere ruimte kunnen er ‘Time Square’ achtige taferelen plaatsvinden. Je kent ze wel, die grote led schermen die je eigenlijk overal wel bovenuit ziet komen. Is het niet door de hoeveelheid licht wat eraf komt dan is het wel door de indrukwekkende groottes wat deze schermen kunnen hebben.
Hoe werkt het?
Een Pixelstick bestaat uit bijna 200 kleine ledjes wat dus de pixels gaan worden in je afbeelding. Door de computer die in de stick zit verwerkt en door de SD kaart aansluiting is het mogelijk om afbeeldingen van maximaal 198 pixels hoog en 1000 pixels breed te maken. Door weer, jawel, met een lange sluitertijd aan het werk te gaan is het dus mogelijk deze afbeelding zichtbaar te maken. Loop een rondje of één rechte lijn en je afbeelding wordt zichtbaar in de omgeving waar jij en de Pixelstick zich bevinden.
Na de lightpainting, wat in 1889 voor het eerst is gebruikt, kun je dus nu ook zwaaien met een lichtzwaard. Het principe met de camera is hetzelfde maar je kunt nu logo’s, foto’s, reclame uitingen en vele andere afbeeldingen op een fantastische manier weergeven.
Fotodoos geeft de mogelijkheid om met zo’n Pixelstick aan de slag te gaan. In combinatie met lightpainting kan dit voor hele mooie plaatjes zorgen. Ga zelf aan de gang met je eigen lampjes en wij zorgen voor een unieke achtergrond met de Pixelstick. Hiervoor zal een medewerker van ons, terwijl jij staat te poseren voor de camera, een 3D achtergrond creëren. Waan je in een hele andere wereld waar je omringt bent door licht, een logo of een adembenemende lijnenspel.